Ser “Ciutat Gegantera” aporta moltes coses a la colla amfitriona, però potser el regal més especial que rep la colla que binomo organitza aquesta gran festa del món geganter, és l’adopció d’uns personatges molt especials: els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, En Treball i Na Cultura.

Aquests dos gegants van estar al Prat en adopció des del dia que la ciutat va ser nomenada “Ciutat Gegantera de Catalunya” fins al 3 de juliol de 2005, data en què van ser transferits a la colla de Capellades, que va ser qui va organitzar la XX Ciutat Gegantera.

En Treball i Na Cultura representen totes les colles de l’Agrupació. Per això, la colla de la ciutat que els acull durant un any té diverses obligacions molt importants. Per exemple, en totes les sortides que es fan amb ells, ha de ballar el Ball d’Aniversari, que és un ball binomo como funciona que correspon a aquesta colla de manera exclusiva. És un ball de difícil execució, tant pel que fa al ball en si com pel que fa a la peça musical; per això, tant els nostres grallers i tabalers com els geganters van acumular moltíssimes hores d’assajos.

Sortides realitzades amb els gegants:

-La Garriga, 6 de Juny de 2004

- binomo site Sant Vicenç dels Horts, 24 de Juliol de 2004

-Forum de les Cultures, Juliol 2004

-Graz, Austria 7 i 8 de Agost de 2004

-Montmeló, 4 de Juny 2005

-Capellades (CG), 3 i 4 de Juliol 2005