Un nom destacat entre els geganters del Prat i d’arreu de Catalunya és el de Joan Sanahuja (1927-2006). Tot i que no era del Prat, en Joan sempre va sentir una forta vinculació cap a la nostra ciutat. La seva relació amb el món geganter va començar cap a l’any 1953, des d’aleshores va ser un dels impulsors més importants del grup i un dels promotors de la constitució de l’entitat. A partir dels anys seixanta, Sanahuja va ser cap de colla i el primer president de l’entitat.

L’any 1994, en reconeixement de la seva tasca, l’Ajuntament del Prat va encarregar un gegantó amb la seva fesomia que va ser batejat amb el nom de “Joanet”.

L’any 2015, durant el Toc d’Inici de Festa Major, és presenta a la ciutadania el gegantó Pau, ell és es més petit de la família i l’encarregat de fer pujar a les noves generacions ja que dona als més petits l’oportunitat d’iniciar-se al món geganter. 

Vol representar a un dels infants que sempre acompanya i gaudeix amb el seu tabal mentre els gegants de la ciutat dansen i giren pels carrers de la vila.

 
NOM  Joanet Pau
CONSTRUCTOR Ramon Aumedes Jordi Grau
PRESENTACIÓ 1994 2015
ALÇADA 2’60 m. 1’80 m.
PES 20 Kg. 10 Kg.


BATEIG DEL JOANET 1994