Els binomo geganters pratencs vam formar un grup més o menys estable cap a l’any 1953, tot i que no vam arribar a constituir-nos com a entitat oficial fins al dia 2 de gener de 1992.

L’entitat “Associació Gegantera Recreativa el Prat” és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius el foment de la tradició gegantera a la població del Prat de Llobregat, la promoció de la cultura gegantera catalana, la coordinació de les actuacions dels grups, i la participació i la promoció de les festes.

L’any 1993 es va binomo corretora crear un grup de gralles: van començar amb tres gralles i un tabal, i després, a poc a poc, el grup es va anar fent gran.


La colla de gegants sempre s’ha caracteritzat per intentar vincular el món geganter amb el món escolar, amb la finalitat de fomentar les relacions entre la colla i les escoles de la ciutat. Fruit d’aquesta constant en la nostra feina, en els darrers anys han aparegut gegantons i colles de pares, mares i alumnes dels centres educatius que ajuden al foment de la cultura popular i tradicional al Prat de como usar o binomo Llobregat.