Els geganters som les persones encarregades de fer ballar el gegants. A la colla assagem coreografies amb els gegants. Per exemple, el Ball Propi dels gegants del Prat  o també el Ball Nou (ball que només fan les poblacions que han estat ciutats geganteres). 

Com podeu veure a les fotos d’aquesta pàgina, els geganters del Prat hem portat més gegants a part dels propis de la nostra ciutat. Hem participat en diverses ocasions -portant els gegants de la Pedrera, els gegants de Sant Josep de Calassanç- a les festes de la Mercè a Barcelona. També hem portant els gegants de la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat i en algunes ocasions hem ballat amb gegants d’altres colles com el cas del Ball Nou, realitzat amb els gegants de Sant Carles de la Ràpita i amb els gegants de Tona.

ALTRES TASQUES

En una colla de gegants hi ha una sèrie de tasques que no són tan vistoses com sortir a ballar amb els gegants pels carrers de qualsevol població, però no per això són menys importants. Aquestes feines són vetllar per l’estat dels gegants, és a dir, els geganters som els encarregats de vigilar i d’intentar tenir sempre la màxima cura possible dels gegants, tot i que, normalment, també rebem ajuda de la resta de membres de la colla.

Almenys una vegada a l’any es desmunten els gegants, es porta la roba a rentar i s’aprofita l’avinentesa per fer-los un repàs de pintura, de pentinats, etc.