Un nom destacat entre els geganters del Prat i d’arreu de Catalunya és el de Joan Sanahuja (1927-2006). Tot i que no era del Prat, en Joan sempre es va sentir molt vinculat a la nostra ciutat. La seva relació amb el món geganter va començar cap a l’any 1953, des d’aleshores va ser un dels impulsors més importants del grup i un dels promotors de la constitució de l’entitat. A partir dels anys seixanta, Sanahuja va ser cap de colla i el primer president de l’entitat. L’any 1994, en reconeixement de la seva tasca, l’Ajuntament va encarregar un gegantó amb la seva fesomia que va ser batejat amb el nom de “Joanet”.

Joan Sanahuja va exercir el càrrec més de 50 anys i fins a l’últim dia va estar molt vinculat a la colla del Prat. Segurament, va ser una persona única i irrepetible: la seva tasca dins del món geganter no s’aturava amb el fet de portar els gegants del Prat, sinó que sempre estava disposat a atendre qualsevol sol·licitud d’una colla amiga, a donar un cop de mà a la colla que li ho demanés.

El Joan va poder veure acomplert un somni que sempre havia portat dins del cap, que era, ni més ni menys, que el Prat fos proclamada “Ciutat Gegantera” i els seus gegants, amfitrions de totes les colles convidades. No cal dir que el seu paper va ser fonamental per aconseguir aquest nomenament, ja que Joan Sanahuja, era conegut per moltíssimes colles de gegants i tothom li tenia un afecte molt especial.

 

En aquest vídeo podreu veure l’homenatge que li van fer amb motiu del seu 50è aniversari en el món geganter a la vila de Sant Climent de Llobregat, on l’any 2001 va tenir lloc la Trobada del Baix Llobregat.